Werken bij ROVA

Vind jij een mooie en schone omgeving belangrijk? Kom werken bij ROVA, dan draag je daar iedere dag aan bij.

Wij geloven dat mensen zich beter voelen in een omgeving die schoon, heel en veilig is, waar je prettig woont, werkt, sport en ontspant. Om nu en in de toekomst een fijne leefomgeving te hebben, moeten we goed zijn voor de aarde. Daarom dringt ROVA afval terug, scheiden we grondstoffen, vinden  we hergebruik belangrijk en houden we de buitenruimte schoon, veilig en toekomstbestendig.
Wij zijn koploper in onze branche. Dankzij ons vakmanschap en kennis zijn wij trotse partner voor 23 gemeenten. We doen veel: van het inzamelen van huishoudelijk afval en grondstoffen tot en met het beheer van groen in de buitenruimte.

Wil jij werken bij ROVA? Bekijk ons actuele vacatureoverzicht.

Visie
Wij zien de omgeving en het klimaat veranderen; natuurlijke grondstoffen raken op en het weer wordt extremer met hoge temperaturen en zware buien. Ons doel is bijdragen aan een duurzame wereld, waarin materialen keer op keer opnieuw worden gebruikt en de buitenruimte extreem weer aankan. Daarom helpt ROVA gemeenten en inwoners onder meer grondstoffen te scheiden van het restafval. En met slimme aanleg van plantsoenen stimuleren we biodiversiteit en is de omgeving klaar voor het veranderende.

Verbonden
Onze medewerkers voelen zich verbonden met elkaar, met ROVA én met onze gemeenten en hun inwoners. We weten voor wie we het doen. We staan dichtbij onze gemeenten en inwoners kennen onze gezichten. We besteden veel aandacht aan voorlichting en educatie en betrekken inwoners bij ons werk.

Wij werken iedere dag met veel plezier samen.

Floris Wennekes, Chauffeur/Belader

Vakmanschap
Bij ROVA ben jij de vakman binnen jouw functie. Of je nu chauffeur bent, het groen beheert of als IT-specialist bijdraagt aan ROVA. Jij weet wat je doet. We helpen je om steeds beter te worden in je werk. Dit doe je door samen te werken met ervaren collega’s, opleidingen te volgen en we houden je op de hoogte van ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Iedere container netjes en op tijd legen; daar gaan we voor!

Allert Reitsma, Chauffeur/Belader

Vooruitstrevend
Bij ons werken doeners en denkers. We zorgen dat de klus wordt geklaard én bedenken hoe het slimmer kan. Bij ROVA proberen we de verwachting van onze inwoners te overtreffen. Wij gaan daarbij voor een 8 of hoger als rapportcijfer voor klanttevredenheid. Dit doen we door kritisch op ons eigen werk te blijven en waar mogelijk met behulp van innovaties verbeter je onze bedrijfsvoering. Zo blijven we koploper in de branche en zorg je samen met 500 collega’s dat onze 23 gemeenten en ruim 850.000 inwoners meer dan tevreden zijn.

Met opleidingen en cursussen blijven we bij de tijd.

Paul Korten, medewerker Beheer Buitenruimte

Afdeling in beeld

 • Lees meer

  Duidelijke communicatie op containers maakt afval scheiden makkelijker

  "Bij ROVA werk je voor 23 gemeenten die bij elkaar bijna 1 miljoen inwoners hebben. Die willen we allemaal zo goed mogelijk afval en grondstoffen laten scheiden. En niet iedereen vindt dat even gemakkelijk. Bij de afdeling Klant en Communicatie denken we na hoe we inwoners daar zo goed mogelijk bij helpen" - Mark de Weerd (Communicatieadviseur)
  meer over
 • Lees meer

  Inzameling Afval & Grondstoffen

  "ROVA maakt werk van circulaire economie. Ons doel is een afvalloze samenleving. Om dit te bereiken willen we alle grondstoffen van het afval scheiden. Hiervoor bieden we inwoners de mogelijkheid grondstoffen die niet aan huis worden opgehaald, toch in de buurt van huis te scheiden." - Pieter Jan Oppenhuizen (Chauffeur GRIP-wagen)
  meer over
 • Lees meer

  Nog beter dan De Kuip

  "Beheer buitenruimte betekent dat we ook het sportveldenonderhoud voor gemeenten verzorgen. Enkele jaren geleden maakten we de oefenvelden van PEC Zwolle speelklaar. Door de speaker klonk: 'een applaus voor het veld. Het is nog beter dan in De Kuip'. Daar doen we het voor" - Wilfried Nijensteen (Medewerker Beheer Buitenruimte)
  meer over
 • Lees meer

  Persoonlijk contact is belangrijk bij wijzigingen in het afvalbeleid

  "Op het projectenbureau van ROVA werken we dagelijkse aan de uitrol van wijzigingen in het afvalbeleid. Wijzigingen in het afvalbeleid betekent soms dat we verandering van inwoners vragen. Persoonlijk contact is daarbij heel belangrijk. Hiervoor organiseren we samen met de gemeente in iedere wijk bewonersavonden." - Suzan Harberink (Projectleider)
  meer over
 • Lees meer

  Alle bomen op de kaart

  "Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van circa 50.000 bomen in de gemeente Winterswijk. Om beter aan deze zorgplicht te voldoen, worden de bomen geïnventariseerd en gedigitaliseerd in het programma Kikker. Het is geweldig om nu te werken aan een nieuw systeem, een basis voor later!" - Raymond Krabbenborg (Boomspecialist)
  meer over
 • Wijkteams Beheer Buitenruimte

 • Inzameling Afval en Grondstoffen

We zijn altijd op zoek naar collega's die willen meewerken aan groene, schone en veilige leefomgeving. Ben je geïnteresseerd?