Sollicitatieprocedure

 1. Ontvangstbevestiging
  1. Als je je (open) sollicitatie naar ons hebt verstuurd via het sollicitatieformulier op www.werkenbijrova.nl, dan ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Zo weet je zeker dat jouw motivatiebrief en CV in goede orde zijn aangekomen.

   Let op: mocht je na een tijdje nog geen ontvangstbevestiging hebben gekregen, kijk dan even in je SPAM-box.

  2. Wij nemen alle sollicitaties door en laten je uiterlijk een week na de sluitingsdatum van de vacature (of na ontvangst van je open sollicitatie) weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
 2. Kennismakingsgesprek
  Het kennismakingsgesprek voer je over het algemeen met je toekomstige leidinggevende en iemand van de afdeling P&O (Personeel & Organisatie). Zij zullen zich voorstellen en je meer vertellen over ROVA, de functie waarop je gesolliciteerd hebt en het team waar je bij komt te werken. Maar we zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar wie jij bent en waarom je graag bij ROVA wilt werken.

  Het kennismakingsgesprek vindt meestal plaats bij ROVA, maar vanwege de corona-situatie kunnen we besluiten om het gesprek online (bijvoorbeeld via Skype) te voeren.

 3. Tweede gesprek
  Als het eerste gesprek goed is verlopen, nodigen we je graag uit voor een tweede gesprek. Hierin laten we ook je kennismaken met een aantal toekomstige collega’s. Zo weten we van twee kanten zeker dat er een klik is tussen jou en het team waar je bij komt te werken.

  Ook dit tweede gesprek vindt meestal plaats bij ROVA, maar vanwege de corona-situatie kunnen we besluiten om het gesprek online (bijvoorbeeld via Skype) te voeren.

 4. Opdracht of assessment
  Bij sommige functies vragen we kandidaten een opdracht of assessment te doen, zodat we zeker weten dat je bepaalde vaardigheden of competenties bezit die noodzakelijk zijn voor de functie.

  Als een opdracht of assessment onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure dan staat dit altijd aangegeven in de vacaturetekst.

 5. Arbeidsvoorwaarden & aanbod
  Als je alle selectiestappen goed hebt doorlopen en er een klik is met het team, dan zullen we je een contract aanbieden. Je arbeidsvoorwaarden worden dan ook besproken.

 6. Aan de slag bij ROVA!
  Als je de veiligheidsvoorschriften hebt gelezen en je je contract hebt getekend ben je klaar om aan het werk te gaan. Per post ontvang je een introductiebrief met daarin onder andere handige telefoonnummers en inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot intranet, werkmail en je personeelsdossier. Eventuele persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) liggen voor je klaar op je eerste werkdag.

Welkom bij ROVA. Fijn dat je gaat meewerken aan een schone en veilige leefomgeving!

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op met onze afdeling Personeel & Organisatie via (038) 427 37 08 of werken@rova.nl

Spinnenweb achtergrond

We zijn altijd op zoek naar collega's die willen meewerken aan groene, schone en veilige leefomgeving. Ben je geïnteresseerd?